PASJA DO SŁODKOŚCI - OD 1972 ROKU

Cukiernia Hania działa na śląskim rynku cukierniczym już od niemal pół wieku. Zaczynaliśmy od Lodziarni.

W Sośnicowicach pod Gliwicami powstał nasz pierwszy punkt, w którym serwowaliśmy trzy smaki lodów: śmietankowe, truskawkowe i oczywiście czekoladowe. Z roku na rok poszerzaliśmy naszą ofertę - najpierw o nowe smaki lodów, następnie o kawę, wyszukane desery i tradycyjne wypieki. Przez lata udało nam się stworzyć stałą ofertę, trafiającą w najróżniejsze gusta i smaki. Dziś, prawie pół wieku później, otwieramy przed Wami nie tylko drzwi naszej Retro Lodziarni i cukierni w Sośnicowicach, ale również 6 innych punktów firmowych w Gliwicach, Zabrzu i Rybniku.

Oprócz lodów i deserów znajdziecie u nas m.in.: kruche ciasteczka, karmelowe babeczki, makaroniki, wyśmienite torty weselne i urodzinowe oraz produkty specjalne z naszą bezową "Pokusą" na czele. W ofercie posiadamy również tradycyjne, smaczne i zdrowe pieczywo. W okresie świątecznym (Boże Narodzenie, Wielkanoc) oraz w nasze tradycyjne święta i okazje (tłusty czwartek, walentynki, Dzień Kobiet etc.), stałą ofertę wzbogacamy o specjały, które pozwalają cieszyć się niepowtarzalnym smakiem i obdarowywać radością najbliższych.

Nasze produkty i wypieki przygotowywane są zgodnie z firmowym mottem: "Wszystko, co sprzedajemy, powinno być naturalne i najlepszej jakości."

Od lat Cukiernia Hania kojarzona jest z najlepszymi składnikami, które czasem trudno dostać na polskim rynku. O wyjątkowości naszych wyrobów decydują także nietypowe połączenia smaków, o czym informujecie nas w wystawianych każdego dnia pozytywnych opiniach, za które bardzo dziękujemy.

Zapraszamy do naszych śląskich cukierni lub zamówienia wypieków z dostawą pod wskazany adres. Możemy je dostarczyć własnym transportem m.in. na terenie: KatowicBytomia, Czerwionki-LeszczynGliwicKnurowa, PyskowicRudy ŚląskiejRybnika, Sośnicowic Zabrza. 

Nasz zespół

Za działanie i rozwój Cukierni Hania odpowiadają osoby związane z tym miejscem od wielu lat – niektórzy od samego początku.

Joanna Ludwig
Joanna Ludwig

Założycielka firmy. Nieprzerwanie od 1972 roku kontynuuje przedsiębiorcze tradycje rodzinne, zapoczątkowane już w latach 50-tych ubiegłego wieku. Zaczynając od tradycyjnej lodziarni, oferującej sezonowo 3 smaki lodów, zbudowała stabilne przedsiębiorstwo, forując zasadzie, że jakość jest najważniejsza.

Roland Ludwig
Roland Ludwig

Z Cukiernią Hania związany od 2013 roku. Odpowiada za budowanie wizerunku marki oraz koordynację zamówień okolicznościowych i weselnych. Łącząc tradycyjne wartości z nowoczesnymi technologiami, zapewnia firmie ciągły rozwój. Dzięki niemu, na każdej imprezie znajdują się słodkości, które idealnie trafiają w gusta organizatorów i gości.

Irena Rakowska
Irena Rakowska

Związana z firmą od 1997 roku. Zajmuje się obsługą firm i osób prywatnych w zakresie słodkich cateringów. Doradza, przygotowuje oferty i koordynuje całe zamówienie tak, by zadowolić najbardziej wymagających smakoszy. Dzięki Irenie, catering zawsze dociera na czas, a goście obsługiwani są na najwyższym poziomie.