Ciastka

Chcesz, by organizowane przez Ciebie przyjęcie było niezapomniane? Poznaj naszą ofertę ciastek, które zachwycą Twoich gości swoim eleganckim wyglądem i doskonałym smakiem. Przygotowujemy tradycyjne babeczki, francuskie makaroniki i stylowe bankietówki – a także wiele innych, oryginalnych wypieków!

Ciastka na każdą okazję

Ciastka to nie tylko wiecznie młode pozycje jak klasyczna WZka, która w naszej cukierni tworzona  jest z najlepszych składników, to już także sztuka łącząca kunszt wizualny z niebanalnym smakiem. Jeśli szukasz uniwersalnych, tradycyjnych ciastek, które z powodzeniem uświetnią przyjęcie urodzinowe, jubileusz czy imprezę firmową, postaw na jedną z naszych poniższych propozycji:

  • babeczki waniliowe – drobne, delikatne ciastka o jednym z najbardziej uniwersalnych smaków,
  • kulki rumowe – znane i lubiane słodycze z alkoholową nutą,
  • paluszki karmelowe – estetyczne, słodkie ciasteczka na jeden kęs,
  • rolki marcepanowe – doskonały wybór dla miłośników słodyczy z masy marcepanowej.

Oferujemy również ciastka sezonowe, a także tradycyjne ciasteczka świąteczne, takie jak pierniczki lukrowane, ciastka korzenne, czy słodkie choinki. Sprawdź naszą ofertę świąteczną!

Wszystkie, oferowane przez nas ciastka powstają z najwyższej jakości składników, co gwarantuje ich doskonały smak. Dbamy również o odpowiednią prezencję naszych wypieków – zobacz naszą galerię i przekonaj się o niezrównanym kunszcie ich wykonania.
 

Bankietówki – uczta dla oczu i podniebienia

W naszej ofercie znajdziesz również eleganckie, oblane glażem bankietówki. Ich subtelne, dopracowane w każdym calu zdobienie sprawia, że doskonale sprawdzą się podczas wszelkich, oficjalnych spotkań, konferencji, imprez i targów branżowych, a także bali czy wesel. Niewielkie ciastka bankietowe to prawdziwe dzieła sztuki cukierniczej – ich niezrównany wygląd i smak z pewnością zrobi wrażenie nawet na najbardziej wymagających gościach organizowanego przez Ciebie wydarzenia.
 

Makaroniki prosto z Francji

W naszej cukierni przygotowujemy również prawdziwe, francuskie makaroniki – tworzymy je na bazie oryginalnego przepisu, który dotarł do nas wprost z Paryża. Wypieki te powstają na bazie białek jajek, cukru pudru i migdałów, czemu zawdzięczają swoją wyjątkową delikatność i słodycz. Ich prosta forma i żywe kolory sprawiają, że pasują one zarówno do wystawnych przyjęć, jak i spotkania przy herbacie w gronie znajomych.